DAGEN I DAG: boktips, kveldstur, avskjeds-fest og morsomme serier

Hei alle sammen! God torsdag! Jeg håper dere har en nydelig dag så langt.

I dag er det en uke siden jeg landet på Gardermoen etter å ha vært over en måned i Tyrkia. Det føles litt rart, men det er ganske deilig å være hjemme i Norge. Mye har skjedd denne uka! Jeg har vært hos legen, to ganger! Vært med venner, gått turer, lest bøker og mye mer. Noe av det jeg vil skrive om i dagens innlegg er en bok jeg leste ferdig i går som het “Hele livet på en dag”. Den var virkelig en fantastisk bok. Den var trist og fantastisk. Den handler om andre verdenskrig og familien til den jødiske Lenka som forelsker seg i Josef og hvordan krigen påvirker dem. Boken går i detaljer om hvordan det var for dem under krigen, og det er så ufattelig trist. Det var jo slik det var i virkeligheten. Det er vanskelig for meg å begripe at det finnes slik ondskap i verden, at mennesker kan være så slemme mot andre mennesker. Her står det mer om hva boken handler om:

Praha 1930-tallet: Kunststudenten Lenka og medisinerstudenten Josef møtes og forelsker seg. De vandrer lykkelige gjennom byens vakre gater, og aner ingenting om det som snart skal komme til å skje. Men i bakgrunnen lurer krigen, og snart er nazistene på vei inn i byen. Lenka og Josef er jøder, og i tumultene rundt invasjonen kommer de bort fra hverandre. Det siste de rakk å gjøre, var å gifte seg.

Misforståelser gjør at begge tror at den andre er død. Josef greier å komme seg til USA, der han ender opp som en anerkjent fødselslege. Lenka havner i gettoen Terezin (Theresienstadt), der hun bruker sitt kunstneriske talent for å forsøke å bekjempe nazistene. Til slutt blir hun sendt til Auschwitz sammen med resten av familien.

New York 2000: I et selskap treffer Josef en kvinne han er sikker på han har sett før. Han blir sittende og se på henne en lang stund, før han ber om å få se på armen hennes. Hun bretter opp ermet, og på underarmen er det tatovert inn seks sifre; fangenummeret fra Auschwitz. Han ser på henne og sier: «Lenka, det er meg. Josef. Ektemannen din.»

Fra det sorgløse livet i Praha før krigen, til grusomhetene i nazistenes Europa, utforsker denne romanen kjærlighetens kraft, minnenes makt og menneskets evne til å overleve.

Boken

Jeg har vært på en skoletur til Polen og Tyskland hvor vi fikk lære mer om andre verdenskrig og besøkte blant annet Auschwitz og Ravensbrück, som er en stor del av boken jeg leste, og det gjorde bare at boka gjorde et enda sterkere inntrykk på meg. Jeg har faktisk vært og sett med mine egne øyne de forferdelige stedene, og tanken hvor forferdelig det var knuser hjertet mitt hver gang.

Aldri glemme.

Boka er både trist, romantisk og sterk. Den er vakker. Man lærer mye også. Jeg elsket å lese den. Jeg anbefaler virkelig denne boka.

Nå har jeg begynt å lese en ny bok som heter Skyggesøsteren av Lucinda Riley. Jeg har ikke kommet så langt enda, men så langt er den bra!

Den nye boken

I går gikk jeg og mamma en kveldstur. Det var så koselig! Jeg elsker høsten, og den lukta som kommer om høsten er helt spesiell. Det er kanskje min favoritt-lukt. Noen må lage en parfyme av den, helt seriøst! Den gir meg alltid gode minner.

Når vi kom hjem så vi på Farmen og Best før. Haha, Best før er virkelig en fantastisk morsom serie! Jeg ler meg i hjel hver gang! Etterpå la vi oss. Jeg leste litt før jeg sovnet.

Jeg oppdaget først i går at jeg har refleks på skoene! Genialt!

I dag våknet jeg klokken 11. Jeg koste med Tassen, katten min mens jeg leste i boken min. Deretter spiste jeg frokost. Denne gangen gresk yoghurt med banan og kokos. Jeg synes at tyrkisk yoghurt kanskje er litt bedre, men det kan jo umulig være store forskjellen mellom de to yoghurtene! Det er nok bare jeg som innbiller meg at den ene er bedre enn den andre, haha!

Senere i dag skal mamma og jeg møte en venn av oss. Hun skal flytte til Italia sammen med kjæresten sin, så dette blir hennes avskjeds-fest. Jeg gleder meg til å se henne igjen, og håper at hun kommer til å stortrives i det nye livet i Italia. Jeg gleder meg.

Nå skal jeg slappe av og lese litt. Etterpå skal jeg gjøre meg klar. Hva har dere gjort i dag?

Tusen takk for at du leste innlegget mitt, jeg håper du likte det. Kanskje du bestemmer deg for å lese en av bøkene jeg tipset dere om? Hvis du gjør det, gjerne send meg bilde av det på Instagram eller kommenter det her på bloggen, da blir jeg kjempeglad! Vi snakkes i neste blogginnlegg! Jeg er kjempeglad i dere alle.

Gjerne lik og del innlegget mitt. Jeg blir veldig takknemlig for alle klikk, delinger og engasjement ❤️

Til neste gang!

La oss bli venner på de andre plattformene også!

Instagram // @hennisherin

Vsco // @hennisherin

Snapchat // @henni090

Twitter // @hennisherin

Alltid husk at du er en fantastisk, smart, vakker og en eksepsjonell sjel.

Mange klemmer,

Henriette

2 kommentarer
  1. Anbefaler alle bøkene til Alyson Richman, de er kjempebra alle sammen. Hun ga ut ny nå i høst også, Skyenes hemmelighet. Den skal jeg lese i helgen. Lik gjerne Lillasjel på facebook eller marianntokle på insta for boktips 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg